02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Telling

 

Studie van de determinanten van thuisloosheid, identificatie, analyse en evaluatie van hulp- en zorgmechanismen op de verschillende gebieden van sociale interventie, opzetten van bewustmakingscampagnes en instrumenten ter ondersteuning van veldwerkers, enz. Al deze acties hebben een gemeenschappelijke noemer: de strikte interpretatie van cijfers.

Meten is weten en weten is kunnen. Betrouwbare statistische bronnen zijn een middel om onderliggende en vaak onzichtbare processen van uitsluiting bloot te leggen.

Bruss'help wil op dit gebied een leidende rol spelen door een gedetailleerd beeld van de problematiek te geven aan de hand van cijfers, door eigen statistische instrumenten te ontwikkelen en door gegevens van andere instellingen en organisaties te verzamelen. Op die manier kunnen wij effectievere en meer gerichte maatregelen ontwikkelen.

TELLING 2022: TEN WOORD VAN DANK 

Gisteravond was de telling ploats van het aantal daklozen, georganiseerd door Bruss'help. In tegenstelling tot wat deze foto doet vermoeden, zijn de straten, parken en treinstations helaas verre van leeg. 

6novkimsattlerfifcl 212

7e editie - Telling 2022


Bruss'Help organiseert op 8 november 2022 de 7e editie van de telling van daklozen en slecht gehuisveste personen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in samenwerking met de Brusselse daklozensector en verschillende aanverwante diensten.

Zoals bij de vorige edities rekent Bruss'Help op de expertise en samenwerking van verenigingen, diensten en vrijwilligers. Raadpleeg ons telplatform voor meer informatie en om u in te schrijven, en blokkeer alvast de datum van 8 november 2022 in uw agenda!