02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Telling

 

Studie van de determinanten van thuisloosheid, identificatie, analyse en evaluatie van hulp- en zorgmechanismen op de verschillende gebieden van sociale interventie, opzetten van bewustmakingscampagnes en instrumenten ter ondersteuning van veldwerkers, enz. Al deze acties hebben een gemeenschappelijke noemer: de strikte interpretatie van cijfers.

Meten is weten en weten is kunnen. Betrouwbare statistische bronnen zijn een middel om onderliggende en vaak onzichtbare processen van uitsluiting bloot te leggen.

Bruss'help wil op dit gebied een leidende rol spelen door een gedetailleerd beeld van de problematiek te geven aan de hand van cijfers, door eigen statistische instrumenten te ontwikkelen en door gegevens van andere instellingen en organisaties te verzamelen. Op die manier kunnen wij effectievere en meer gerichte maatregelen ontwikkelen.

Resultaten van de 7e telling van daklozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 

Bruss'help heeft het volledige rapport gepubliceerd van de laatste telling van daklozen en personen met een slechte huisvesting in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze zevende editie, georganiseerd in samenwerking met de Brusselse daklozenhulpsector, werd afgelopen november gehouden en er waren meer dan 300 medewerkers en vrijwilligers bij betrokken.

 

Lees het verslag in PDF op onze website

 

Voor meer informatie:

 

Het Bruss'help team wil nogmaals alle vrijwilligers en verenigingen die betrokken waren bij het uitvoeren van deze telling van harte bedanken.

 

Voor alle aanvragen voor interviews of gratis fotomateriaal (journalisten): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het Bruss'help team