02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Communicatie CoVer

Beste partners, 

 

In de afgelopen maanden heeft het Cover-team, ter voorbereiding op het winterseizoen, mogelijk een bezoek gebracht aan uw vestiging om met u te praten over vaccinatie. Het is een onderwerp dat sommige mensen misschien afschrikt, maar het is belangrijk om met het publiek te bespreken. Concreet bestond hun werk uit het beschrijven van de symptomen van ziekten en de behandeling ervan aan begunstigden en toezichthoudend personeel, maar vooral uit het benadrukken van de middelen om zich ertegen te beschermen, waarvan vaccinatie de meest effectieve is. Vaccinatie is vaak een gevoelig onderwerp. Bovendien moeten er soms psychologische barrières worden overwonnen om patiënten te overtuigen zich te laten vaccineren..

 

Ze zijn vaak bijzonder kwetsbaar voor infecties. Sommigen van hen willen zich om verschillende redenen niet laten vaccineren (bezorgdheid, gebrek aan kennis, overtuigingen, enz.). Als professionals hebben jullie de rol om hen bewust te maken van hun eigen gezondheid.

 

Aarzel niet om hen eraan te herinneren dat ze zich kunnen laten vaccineren door hun huisarts, in een medisch centrum of bij het Refugees Medical Point (RMP), voor wie nog geen toegang heeft tot gezondheidszorg in België.

Indien nodig is het CoVer-team beschikbaar om uw personeel en de mensen die ze begeleiden te informeren.

 

Hebt u vragen over deze mededeling of over vaccinatie in het algemeen? Schrijf naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0491 61 78 97 of 0496 30 09 28.

Alvast bedankt voor uw aandacht en medewerking.

 

logo cover   

Gaddie Ramarovololona & Rémi Dekoninck, CoVer teamcoördinatoren.

 

Lees het volledige persbericht van CoVer hier.

 

► TER HERINNERING

 

CoVer is ook op zoek naar een maatschappelijk werker.

Klik hier voor meer informatie over de vacature en de functie.

 

https://www.cover.brussels/

Afdrukken E-mailadres