02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Opening van een winteropvangcentrum voor alleenstaande mannen in Vorst

Samusocial opent een nieuw opvangcentrum op het grondgebied van de gemeente Vorst. Met de opening van dit nieuwe centrum kunnen we 150 alleenstaande dakloze mannen onderdak en begeleiding bieden en zo beter tegemoetkomen aan de alsmaar toenemende vraag van steeds meer daklozen op straat. Hiermee komt de totale opvangcapaciteit van Samusocial op 1.250 daklozen per dag.

 

Het nieuwe centrum gaat stapsgewijs open vanaf vrijdag 26 januari. De eerste 30 personen die onderdak krijgen, zijn mannen die al in ons noodopvangcentrum in Anderlecht verbleven en die door onze teams zijn geïdentificeerd als uiterst kwetsbaar. Zij krijgen 7/7 en 24/24 opvang op middellange of lange termijn.
De capaciteit van het centrum zal daarna geleidelijk toenemen met 10 plaatsen per dag om midden februari de volledige capaciteit van 150 plaatsen te bereiken.

 

Op termijn zal ongeveer tweederde van de mannen die in het centrum worden opgevangen een gewaarborgde plaats krijgen voor de voorziene duur van hun verblijf zodat ze niet dagelijks naar de telefoonpermanentie hoeven te bellen om hun plek te reserveren. Zij verblijven de klok rond en zeven dagen per week in het centrum en staan onder toezicht van de sociale en medische teams ter plaatse, die op regelmatige basis hun verblijf evalueren. De overige bewoners worden doorverwezen via onze telefoonpermanentie of via de mobiele hulpteams. De bewoners komen elke avond tussen 18.00 en 21.30 uur naar het centrum.

 

Alle bewoners krijgen een volledig dienstenaanbod, dat voorziet in verblijf in twee- of driepersoonskamers (met sanitair bij elke kamer), maaltijden, maar ook globale geneeskundige en sociale begeleiding. Een team van 34 multidisciplinaire medewerkers verzorgt met een beurtrol dag en nacht de opvang en de begeleiding met de bedoeling de mensen - duurzaam - van de straat weg te helpen.

 

Over 3 maanden wordt dit gebouw een opvangcentrum voor gezinnen, alleenstaande mannen en vrouwen en Niet Begeleide Minderjarige vreemdelingen die internationale bescherming zoeken, ook beheerd door Samusocial in opdracht van het federaal agentschap Fedasil. De mannen die er tot dan verblijven, worden in meerdere fasen geheroriënteerd afhankelijk van hun profiel en hun kwetsbaarheid.

 

Adres: Monte Carlolaan 91, 1190 Vorst
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Centrumverantwoordelijke: Arnaud Brouwez

Afdrukken E-mailadres