02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Het Masterplan

 

"Wat is de juiste aanpak om wat werkt te consolideren en om de middelen voor de preventie van en strijd tegen dakloosheid doeltreffend toe te wijzen?"


Dat is de vraag die Bruss'help zich stelt. In de loop van 2023 zullen de Comités van Bruss'help een overkoepelende strategie opstellen om dakloosheid tegen te gaan: het Masterplan.

Het doel van het Masterplan is om, door het opzetten van concrete acties, een overkoepelende strategie uit te werken om thuisloosheid tegen te gaan, in samenwerking met alle actoren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn bij thuisloosheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De doelstellingen die met deze acties worden nagestreefd, moeten tegen 2029 worden bereikt.

Het Kerncomité, dat uitsluitend aan het Masterplan werkt, is in het laatste semester van 2022 verschillende keren bijeengekomen om de doelstellingen en methodologische stappen voor de ontwikkeling van het Masterplan te bepalen. Dit comité zal ook in 2023 regelmatig samenkomen om verschillende evenementen te organiseren en op basis daarvan het Masterplan mee op te stellen.

De methode die gevolgd wordt door het Masterplan, is inclusief en participatief. Dit betekent dat de inhoud van het Masterplan het resultaat zal zijn van de inbreng van mensen zonder thuis, leden van de sector voor hulpverlening aan daklozen en aanverwante sectoren tijdens verschillende evenementen in 2023. De eerste stap in dit project was de Masterplan-enquête, waaraan velen onder u in oktober 2022 hebben deelgenomen.

Die eerste fase leverde input voor de vergaderingen van het Kerncomité en bepaalde de centrale thema's waarrond het Masterplan is opgebouwd:

 1. Thema 1: preventie van thuisloosheid
 2. Thema 2: mechanismen voor vroegtijdige preventie zodra iemand geen thuis meer heeft
 3. Thema 3: begeleiding/stabilisatie wanneer de persoon daar nood aan heeft
 4. Thema 4: mechanismen van geweld en institutionele onrechtvaardigheid

Deze 4 thema's en hun inhoud zullen herzien, bestudeerd en verdiept worden met de volgende aandachtspunten tijdens 3 eendaagse evenementen:

 • Diagnose en bevindingen: 17 februari 2023
 • Inzetbare middelen: 15 mei 2023
 • In te zetten middelen: 6 juni 2023

 

Iedereen die geen thuis heeft, werkzaam is in de sector voor hulpverlening aan daklozen of in een aanverwante sector die rechtstreeks of onrechtstreeks met thuisloosheid te maken heeft, is welkom op deze evenementen.

Enkele links om u in te schrijven voor de volgende bijeenkomsten:

 • Videoconferentie – voorstelling van het Masterplan: 27 januari van 10 u. tot 12 u. 
 • Diagnose en bevindingen: 17 februari 
 • Inzetbare middelen: 15 mai 2023 
 • In te zetten middelen: 6 juni 2023 

 

   ▶  Volgende bijeenkomsten


Videoconferentie voor de voorstelling van het Masterplan

Nu 2023 is aangebroken, nodigen we u uit voor een videoconferentie op woensdag 27 januari 2023 van 10 tot 12 u. om u een gedetailleerde presentatie te geven van het proces voor de uitwerking van het Masterplan 2024 – 2029 en de stand van zaken.

Voor deze bijeenkomst staan de volgende punten op de agenda:

 • Presentatie van de doelstellingen en methode  
 • Presentatie van de centrale thema's waarrond het Masterplan is opgebouwd en van de thema-evenementen: inclusief en participatief proces
 • Presentatie van de resultaten van de enquête die we naar de hulp- en zorgverleningssector hebben gestuurd
 • Vragen-antwoorden

Drie evenementen om het Masterplan samen op te stellen

De 4 thema's waarrond het Masterplan is opgebouwd, zullen herzien, bestudeerd en verdiept worden met de volgende aandachtspunten tijdens 3 eendaagse evenementen:

We vragen u om deel te nemen aan deze evenementen, zodat we uw mening en vakkennis kunnen gebruiken als input om samen de overkoepelende strategie voor de strijd tegen dakloosheid vast te stellen. 

Bij het invullen van het inschrijvingsformulier voor het evenement 'diagnose en bevindingen' kan u, in volgorde van voorkeur, uw interesse om deel te nemen aan het thematische rondetafelgesprek van uw keuze aangeven. We garanderen niet dat we aan uw voorkeur kunnen voldoen, maar zullen wel ons best doen om er, afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de keuzes van iedereen, rekening mee te houden.

Ten slotte zijn we vanwege de geplande activiteiten mogelijk gedwongen de inschrijvingen te beperken tot de eerste 100 mensen die zich inschrijven. We laten u weten wanneer we de inschrijvingen afsluiten en zullen u in dat geval op een wachtlijst zetten.

 

➡️ Geen uitnodiging ontvangen? Wilt u er zeker van zijn dat u geen enkele e-mail van ons mist?

Schrijf u in op onze mailinglijst, en voeg ons adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. toe aan de witte lijst van uw mailbox. Om dit te doen, kunt u deze inscripties volgen.

 

Afdrukken E-mailadres