02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

 

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ten dienste van maatschappelijk welzijn en gezondheid

Bruss'help coördineert de noodopvang- en inschakelingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze organisatie is gemandateerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en verleent diensten aan de bevolking en aan de gezondheids- en sociale actoren die met dak- en thuislozen werken.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

Heropening quarantaine-functie in Hotel Saint-Nicolas

Beste partners,

Gezien de laatste cijfers heeft de Cel Hygiëne (DVC GGC) de heropening van de quarantaine-functie voor ‘hoog-risico’ contacten heropend. Het gaat hier om mensen die een hoog-risico contact hadden met een persoon die bevestigd positief is voor Covid-19, gedurende meer dan 15 minuten, op minder dan 1m50 afstand en zonder beschermingsmaatregelen (bv. persoon met wie men de kamer deelt, collega’s, vrienden, op school, enz.). De site blijft natuurlijk ook mensen met een verdachte symptomatologie opvangen (bevestigd door een gezondheidswerker) of met een positieve PCR of AG-test of scan.

Met aanvragen kan u terecht bij de Cel Doorverwijzing van Bruss’help, gedurende weekdagen (m.i.v. feestdagen die gedurende de week vallen) van 9u tot 17u op 02/880.86.89 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na 17u, van maandag tot vrijdag, alsook gedurende het WE, kan u Freddy Simon van het Franstalige Rode Kruis van België bellen, via 0475/37.90.50. Hij is voortdurend in contact met de Cel Doorverwijzing. Dank om zijn nummer niet met gebruikers te delen. We communiceren zo snel mogelijk een GSM nummer van de verpleegkundige en medische wacht van het hotel.

Aarzel niet om hulp te vragen aan onze partners of Bruss’help. Verschillende ploegen staan te uwer beschikking om samen alle aspecten te overlopen die toelaten om de risico’s te verminderen.

Hartelijke groeten,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Covid referent

Afdrukken E-mailadres