02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Conferentie 'Jongeren en alcohol: een bittere cocktail', door het OCMW Schaarbeek

Het OCMW Schaarbeek organiseert een conferentie over "Jongeren en alcohol: een bittere cocktail" op donderdag 5 oktober om 18 uur in rusthuis De Kriekenboomgaard.

 

Meer weten:

"De effecten van alcohol op de hersenen van jongeren zijn veel schadelijker dan op die van volwassenen. Vóór de leeftijd van 25 jaar zijn de hersenen nog niet volledig volgroeid. Alcohol drinken tijdens de adolescentie beschadigt onherroepelijk de ontwikkeling ervan en maakt de hersenen vatbaar voor alcoholisme op volwassen leeftijd. Maar moeten jongeren verboden worden om alcohol te drinken? Hoe kunnen we hen bewust maken? Welke argumenten moeten we gebruiken?

Over deze vragen debatteren we met alcohololoog Martin de Duve, hoofd van een vereniging voor preventie en gezondheidsbevordering bij jongeren en studenten, specialist in verslaving en oprichter van het netwerk "Jeunes, alcool et société" (Jongeren, alcohol en maatschappij).

 

🏠 Rusthuis De Kriekenboomgaard, Britsierslaan 11, 1030 Schaarbeek
🖊 Inschrijving per telefoon op 02 247 82 56 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Word lid van het Facebook-evenement en ontdek alle details.

Afdrukken E-mailadres