02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Dringende informatiecampagne voor de begunstigden van het Gare du Midi, in de aanloop naar de ontruiming door de federale politie op 31/08

Gelieve kennis te nemen van de speciale circulaire van Bruss'help betreffende een dringende informatiecampagne voor de begunstigden van het Gare du Midi, in het vooruitzicht van de ontruiming door de federale politie op 31/08:

 

Vandaag, 30/08, werd Bruss'help door de Spoorwegpolitie (SPC) op de hoogte gebracht van een speciale operatie om de infrastructuur van het Zuidstation (station, overdekte straat en metrostation) te evacueren en op te ruimen. Deze operatie zal worden uitgevoerd op 31/08 van 14u tot 22u intramuraal door de NMBS en de Federale Politie SPC.

 

Om elke vorm van vernieling van persoonlijke bezittingen en administratieve en gerechtelijke documenten van de rechthebbenden te vermijden, wordt aan alle straathoekwerkers en mobiele teams die actief zijn in de omgeving van het Zuidstation en zijn omgeving gevraagd om vanaf de ontvangst van deze brief contact op te nemen met de daklozen om hen in te lichten over de dag en het uur van deze federale operatie en om hen eventueel door te verwijzen naar het netwerk voor dag- en nachtopvang, voor zover er opvangcapaciteit beschikbaar is (zoals voorzien in de lijst van Brusselse opvangplaatsen). Er wordt ook een stand-by aanwezigheid gevraagd op 31/08 van 15u tot 18u op de Esplanade de l'Europe, met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van New Samusocial als aanspreekpunt.

 

Operatoren kunnen contact opnemen met Bruss'help en het Cover-Artha team voor feedback van observaties ter plaatse.

Verantwoordelijke consulent van Bruss'help: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voel je vrij om deze mededeling te delen met alle straathoekwerkers en mobiele teamsoperators die mogelijk betrokken zijn.

 

> Lees de volledige circulaire

Afdrukken E-mailadres